Jag vann högsta vinsten

Kvällen var på väg att bli natt. Det värkte i magen och vi fick åka upp till sjukhuset. Vår relation var bara några månader gammal. Unga och oerfarna blev vi intagna på ett rum. En läkare kom in, tittade i sina papper och började prata medan hon fortfarande hade blicken riktad nedåt. ”Ja, du har inte fått ett missfall”. Hon såg våra förvirrade blickar. ”Visste ni inte om att du är gravid”, frågade hon och såg på mig. ”Nej”, sa vi i kör. Sen fick vi se dig via ultraljud.

Anna och William

Du var inte planerad. Men du var efterlängtad. Du följde med oss överallt. Resor, restauranger, vänner, gymmet, jobbet. Du frågade om allt. Maten, rymden och maskrosor. Du var alltid vid vår sida.

Söt som socker och charmig som få. Social och omtyckt av alla. Men du älskade också ensamheten. I timmar byggde du lego eller tecknade.

Håret rök och grabbigheten testades. Du berömdes av lärare för din förmåga att inte särskilja tjej och kille. Förtjust i dina små kusiner. Omhändertagande och trygg.

Du slog dig loss. Blev självständig. Ifrågasatte. Krockade med pappa. Grät ut hos mig. Men du lärde dig parera. Välja strider. Jag såg det bubbla inom dig. På ytan kav lugn. Känslokontroll blev din paradroll.

Vi har kvar våra samtal. Fortsatt många frågor. ”Vad ska jag välja för inriktning på officershögskolan?”, ”vintage eller ny Louis Vuitton-väska”, ”vad tycker du om IS-hemvändare?”.

Sen för några dagar sedan ställde du en oväntad fråga. ”Känns det som du förlorade din 20-årstid på grund av mig?”. Du satt på köksbänken och höll en whiskey i handen. Jag tittade på dig och svarade något i stil med ”Nej, vi anpassade oss och jag visste ju inget annat”. Jag vill utveckla det svaret, William.

Du var från första stund jag såg dig som en böna i min mage mitt allt. Du är och var den viktigaste i mitt liv. Jag hann aldrig bli vuxen förrän du fanns hos oss. Om jag förlorade min 20-årstid? Jag tackade nog nej till fler fester än de flesta i vår ålder. Vi kunde inte resa lika ofta. Jag fick tacka nej till ett jobb för att jag väntade dig. Men nej, jag förlorade ingenting. Jag vann högsta vinsten. Du är inte bara mitt barn. Du är min vän. Jag är din. Vi pratar om allt. Jag känner dig bättre än någon annan. Du är som jag. Men du är också som pappa. Du är det bästa av oss. Använd min envishet, drivkraft och känslighet. Var orädd, noggrann och ekonomisk som pappa. Då blir du ostoppbar tills dess att du nått dina uppsatta mål. Jag vet att du kommer att lyckas med allt du kommer att företa dig. Och jag kan inte vara mer stolt!

Grattis på födelsedagen, älskade William!

Grattis på 20-årsdagen älskade unge. Du är mitt allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s