Längtar bort

Semester, påskledighet, andra länder, nya platser, sommarstugan, nästa vinter… Leta nytt jobb, ny bostad, ny bil, ny vårgarderob, ny partner, nya vänner… Spara pengar till renoveringen, gå ned i vikt, bygga fast kropp till sommaren, planera 50-årsdagen om sju år…

Äldre släktingar rådde mig att ta vara på tiden när barnen var små. Ja då. Jo då. Istället planerade jag deras skolstart, konfirmation och student. När besöken i nya bostaden utropade ”wow, här måste du trivas” hade jag redan börjat tänka på nästa. Klänningens butikslapp slets bort på morgonen men samma kväll skrollade jag igenom butikens webbshop i jakten på en ny.

Varför var jag sådan? Det är ofta i historien vi hittar svaren. Dåtiden överlevde jag genom att planera framtiden. Att alltid blicka mot ljuset och det fina som skulle finnas där. Beteendet fastnade. När något kändes svårt, trist eller vant började jag röra mig bort. Mot nya spännande mål. Där livet skulle bli lite bättre.

Min rastlöshet och jakt efter nytt har stillats. Jag planerar fortfarande min 50-årsdag om sju år men jag lever också idag. Och jag är lycklig. Lycklig över att solen visat sig. Skratten med kollegorna. De tänkvärda raderna i boken jag fick av en kär vän. ”Jag älskar dig” i sms:et från maken.

Jag har allt jag behöver. Precis här. Precis nu.

Vårt andra hem. Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s