Så blev jag lycklig

 1. Snörar på mig vandringskängorna. Kliver av grusvägen och in i skogen. Långsamma steg, över tuvor och mossiga stenar. Suset i träden, vattendroppar som landar på blöta löv, kvistar som bryts under mina steg. Jordnära färger. Brunt, beige, grönt, mörkare grönt, gult, som möter brunt igen. Böjer mig ned och tar upp en mossklädd gren. Den får följa med hem. Liksom lugnet jag hämtat.
 2. Tonerna av La vie en rose spelar bakom gardinen i sovrummet. Klockan är 5.45 och en ny dag gryr. Jag vaknar utanför tätorten på slätten men jag är i Paris. För några sekunder vandrar jag längs Seine för att sen känna vinddraget i håret cyklandes omgiven av vinodlingar strax utanför Eperney. Kaffedoften väcker mig. Resdrömmar och en kaffe på sängen varje dag är vardagslycka.
 3. Höstkvällen är kulen. I hemmet knastrar brasan. Ljusen är tända. I soffan sitter barnen. Deras ansiktsdrag, deras mimik skänker mig glädje. Jag ser mig, jag ser Dennis, jag ser Fredrik, jag ser Ingela. Så lika men ändå sina egna. Vilken fantastisk skapelse vi är. Kärleken svämmar över. Jag gör allt för dem.
 4. Inneskorna i handen ställs ned på golvet. Jackan hängs upp på kroken. Sorl inne från salongen. Varma leenden möter mig. Varma kramar omfamnar mig. Så härligt att ses, säger de och jag. Skratt och dans. Middag, politik och bekännelser. Barn och vuxna i ett nära myller. Den sista timmen lutade mot varandra i soffan. Familjära vänner och lyckan att ha dem nära.
 5. Köksbordet dignar av julklappar. Runt bordet sitter familjen. Tärningarna rullar snabbt. Rosiga kinder och höga skratt. Familjeroller sen länge fastslagna. Kastknixen, det spelade missnöjet, dragkampen om det fina vinet. Att få dela stunden med de man älskar mest. Lycka.
 6. Telefonen ringer. Namnet framkallar ett leende. Min man. Min livspartner. Som ger ett skimmer över alla mina minutrar här. ”Hej, älskling! Vilken lycka att få höra din röst.”

IMG_3548

Listan kan göras längre. Det är i vardagen jag hittar lyckan. Varje dag. Och den kostar inga pengar. Bara engagemang, vilja och förmågan att se det stora i det lilla.

4 reaktioner till “Så blev jag lycklig

 1. Fina fina Anna du är klok som en bok , blir så inspirerad av det du skriver och fångar in varje ord och även jag njuter mer och mer av familjens närhet & kärlek precis som vardagen.
  Mitt måtto: ” Här står jag & duger”

  Stor Kram♥️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s