Jag kan flyga

Älskade mamma. Jag har kvar pälsbroschen du bar. Ibland tar jag fram den. Trycker den mot näsan. Vit mysk och cigarettrök. Dina varma, sträva händer kupade runt mina kinder. Din omtänksamma blick och luriga leende. Den mjuka beröringen vittnade om kärleken du kände. Jag kände den. Jag kände kärlek. Du skulle inte bli gammal. Du sa det. Du fick rätt. Idag är jag snart där du var när du lämnade. Jag skymtar min spegelbild och ser dig. Jag ville bli som dig. Kärleksfull och jordnära. Jag blev det. Men jag fick annat också. Drivkraft och energi. Tack pappa. Tack mamma. Och tack till mig själv. För att jag alltid vågar följa drömmen. Jag kan flyga. Helt själv. Men gärna i sällskap. Allt blir roligare när man är två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s