Stanna aldrig vänskapsgungan

Barndomsvänner har jag inga.

Ungdomsvännerna heter Ellinor och Hélen.

Vuxenvännerna är så många att jag inte kan rada upp dem här. Men det är i den här gruppen det pågår en del aktivitet. Föreställ dig en fest med många människor. Du kliver in i folkhavet. Någon erbjuder dig ett glas bubbel. Du tackar, ler och rör dig vidare in i salen. Du stannar till vid ett gäng. Ni hittar en gemensam nämnare, känner en samhörighet och skrattar en stund ihop. En i gruppen går vidare och samtalsämnena börjar sina. Ännu en person vänder ryggen till och du rör dig vidare in i lokalen. Mot nya möten.

Ibland är det ledsamt när vänskap försvinner. På samma sätt som det är berikande när nya vänner tar plats. Jag försöker vårda mina relationer. Jag har blivit bättre på det genom åren. Det är tiden som gräver klyftorna bredare och djupare. Man måste prioritera sina vänner. Och tillsammans se till att gungbrädan inte stannar hos den ena.

Idag tar jag sats och gungar vidare på en lunch ihop med Hélen.

Skärmavbild 2018-04-05 kl. 09.45.10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s