Boosta hjärnan

Ni vet när man sent på eftermiddagen får en knivig uppgift som man inte ser någon bra lösning på? Som du går och klurar på resten av dagen. Väger för och emot. Tittar på än den ena, än den andra lösningen men ingen tycks tillräckligt bra. Samtidigt som du stressar på med dina ordinarie uppgifter.

Sen hem och fixa med käk, läxläsning, disk, tvätt, ja allt det där som vardagen bjuder på varje dag. Du går och lägger dig på kvällen. Funderar ett varv till på ditt uppdrag men ser fortfarande ingen lösning. Du somnar och på morgonen när du vaknar så har du lösningen där. Den har bara ploppat upp! Under djupsömnen återhämtar sig nämligen hjärnan, sorterar och mappar upp intrycken från dagen. Tömmer och bygger upp sig på nytt.

Jag får en liknande effekt av att ge mig ut på en lunchpromenad. En stund ute i friska luften boostar hjärnan. Så nästa gång jag får en knivig uppgift sen på eftermiddagen så kanske jag löser den där och då istället för att ta den med till sängen.

IMG_3108

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s